Hur man använder en betongblandare

Att blanda betong eller cement för hand är mycket arbetskrävande och lämpar sig egentligen bara för små mängder, blandning med betongblandare är mycket enklare och snabbare vilket gör att större mängder kan produceras på relativt kort tid. På Brandon Hire Station har vi bara Belle Mixers i vår uthyrningsflotta som är byggda för hållbarhet och är det främsta valet för blandare över hela världen.

Den här artikeln tar upp: säkerhetsprocedurer, hur man förbereder blandaren, skapar en betongblandning, tömning av blandaren och rengöring av blandaren. Den har skapats så att du får ut det mesta av betongblandaren.

Steg 1

Först och främst är det viktigt att se till att betongblandaren står på fast och jämn mark. Detta kommer att hjälpa till att förhindra att mixern välter när den används. Det är också fördelaktigt att din betongblandare är nära en oavbruten vattentillförsel.

Steg 2

Ställ in mixern så att trumman står i 45 graders vinkel med trummans mynning uppåt. Du kan nu koppla in maskinen och slå på den.

Steg 3

Rätt blandningsförhållande för betong (cement, sand, sten och vatten) beror på vilken typ av applikation du använder betongen till. Hårdare betong kommer att kräva mer cement medan grov appliceringsbetong (som den som används i banor eller områden som kräver grepp) du behöver lägga till mer ballast.

Börja med att tillsätta 7 liter (1,5 gallon) vatten i trumman. Du kan lägga till mer eller mindre om det behövs beroende på vilken blandning som behövs. Tillsätt en liten mängd ballast innan du lägger till din cement för att undvika att den fastnar. Du bör alltid arbeta konsekvent efter förhållandet mellan ingredienser som behövs för det projekt du genomför.

Du bör alltid arbeta konsekvent efter förhållandet mellan ingredienser som behövs för det projekt du genomför. Låt mixern vända i några minuter (3-4 borde räcka) innan du tillsätter resten av din önskade sand-ballastblandning.

Topptips

Observera blandningen när den skakas runt trumman så se vid vilken punkt i 360-graderscykeln den faller av mixern. Om blandningen når toppen av trumman innan den faller är blandningen för torr måste du tillsätta mer vatten, om blandningen inte når sidorna är den för blöt och du måste tillsätta mer av basföreningarna till absorbera en del av fukten. En bra konsistens kommer att färdas ungefär halvvägs upp på sidan av trumman innan den faller, detta är nyckeln eftersom en torr blandning inte kommer att fylla det nödvändiga utrymmet och den vattenmättade blandningen gör att murbruket helt enkelt kan rinna iväg.

När din blandning är redo att användas placera din skottkärra under framsidan av mixern, om du inte har en skottkärra oroa dig inte för här på Brandon Hire Station kan du hyra en av våra Belle Warrior-skottkärror! Lägg bara till en i din varukorg med din andra utrustning.

Steg 4

Luta sedan trumman långsamt för att ladda skottkärran, var försiktig så att du inte överfyller skottkärran eller tippar över betongblandaren.

Steg 5

Låt aldrig din maskin gå torr, torkad betong är otroligt svår och tidskrävande att ta bort från trumman. För att förhindra detta tillsätt en liten mängd sand i trumman med mycket vatten och låt trumman vända i flera minuter och töm sedan innehållet.

Upprepa denna process så många gånger du behöver med JUST vatten för att helt rengöra maskinens inre delar. Efter detta kan du stänga av maskinen och om någon av betongblandningarna finns kvar använder du bara en styv borste för att rengöra trumbladen.