Att läsa

En sak jag börjat med som jag tror kan vara riktigt värt är att jag har börjat läsa en del böcker. Det började med att jag kollade på Jordan Peterson på youtube, gillar verkligen honom och konsumerar väldigt mycket av det han gör. Har b.la. läst hans book ”12 rules for life” och gillade den riktigt mycket, handlar mycket om att ta ansvar och allmänt att utvecklas till en bättre människa.

Gillar framförallt ett koncept som handlar om ”goda människor”, att de goda människorna på riktigt är de som har en farlig sida men håller den i schack och behandlar alla bra och så vidare. Har fått mig att bli rätt taggad på att utveckla en ”farlig sida” men ändå aldrig behandla någon illa som inte förtjänar det osv. Det kan t.ex. innebära att börja på en kampsport men såklart aldrig hamna i någon streetfight eller liknande men däremot veta att du kan skydda svagare individer om någon galning går lös. Tillsvidare får det räcka med gym dock, är ju trots allt inte sålänge sen jag slutade röka, är fortfarande lite mullig och min kondis ska vi inte tala om.

Iaf, tillbaka till böckerna. Jag har, lite förvånande, blivit intresserad av historia och just nu har jag fastnat på Soviets historia. Jordan Peterson pratar ganska mycket om Soviet och sånt så det är väl därför, han skrev även förordet till en bok Gulag Archipelago som jag håller på och läsa nu. Efter den hade jag tänkt läsa Animal Farm, förhoppningsvis på Svenska men har inte kollat om den finns än. Lite konstiga bokval kanske kan tyckas när syftet till stor del är att utvecklas men jag resonerar lite som så att man vet inte vad man får från böckerna man läser, men att försöka läsa något annat än man är intresserad av, det är dömt att misslyckas.

Det jag hittills fått av Gulag-boken är iaf lite eftertanke och tacksamhet för det jag har, dom hade det verkligen inte bra i Gulag-lägrerna alltså. Kommer inte ihåg att vi fick lära oss särskilt mycket om det i skolan, konstigt.

Add a Comment