Böcker, träning och skada

Tjena!

Sen sist jag har jag läst ut både Factfulness och Animal Farm som jag pratat om i tidigare inlägg. Båda mycket bra böcker. I böcker som Factfulness finns det ju en gräns för hur ”kul” den kan vara så att säga, mycket intressant och värd att läsa, men det går inte riktigt att jämföra med skönlitteratur ändå. Animal Farm satt jag som klistrad framför, riktigt bra. Tycker nog den är bättre än 1984 till och med. Fattar inte varför jag är så intresserad av dessa dystopia-böcker.

Jag måste nog börja läsa lite gladare böcker snart, kanske böcker där man lär sig något. Tycker dock det ofta är lite tråkigt att läsa sånna böcker, eftersom det ofta är mycket fluff. Rätt rimligt att det blir så i och med formatet, en bok på 20 sidor är inte riktigt en bok och det är svårt att få spridning på en sån kort ”bok” samt att få folk att inse värdet i den. Rätt intressant egentligen, oftast behövs inte 100+ sidor för att förklara någonting utan det hade räckt med kanske 20. Jordan Peterson säger att han skriver en mening och sen skriver om den massor av gånger för att se till att den är formulerad på bästa sätt, han försöker även göra allt han kan för att slå hål på meningen. Hade alla skrivit böcker på det sättet, åtminstone non-fictionförfattare så hade det nog varit lättare att ta in informationen. Man hade även kunnat återläsa boken lättare, det är svårt att öppna en bok en andra gång som är 300 sidor lång.

Nu är jag på jakt efter nya böcker att läsa, blir nog non-fiction igen, kanske lite mer historia.

I övrigt flyter det mesta på rätt bra, har inte börjat med boxningen än, trivs rätt bra med gymmet och joggingen. Det kanske får räcka ett tag och verkligen befästa att träning ingår i mitt liv.

Ett litet problem har jag dock, det är något problem med armbågen. Läste lite och verkar kunna vara musarm, vilket är rätt konstigt tycker jag eftersom jag inte sitter så mycket vid datorn, men en del sitter jag ju och gymmet kanske sliter lite också. Läste om epikondylitbandage som ska hjälpa mot det. Kostar ju bara några få hundra kronor så kanske köper ett, om det hjälper är det ju värt ganska mycket.

 

Add a Comment